Behandeling

Uw eerste bezoek aan Podotherapie Boonacker bestaat uit drie onderdelen:

1. Vraaggesprek

Uw allereerste bezoek begint met een vraaggesprek (anamnese). Willy Boonacker stelt u verschillende vragen, zodat ze een goed beeld krijgt van uw voetklacht en medische voorgeschiedenis. Tijdens dit vraaggesprek wordt tevens de vergoeding van uw verzekering besproken.

2. Voetonderzoek

Na het vraaggesprek volgt een uitgebreid voetonderzoek. Wij maken daarbij gebruik van gespecialiseerde apparatuur zoals de RS-footscan voor een drukplaatmeting en een 3D-voetscanner.

3. Behandelplan en kosten

Samen met u bepaalt de podotherapeut welke therapie nodig is, zoals bijvoorbeeld een podotherapeutische zool, een orthese of een schoenadvies. U krijgt meteen te horen wat het behandelplan, de tijdsduur en de precieze kosten zijn.

 

Om uw voetproblemen te verhelpen of te verminderen beschikt Podotherapie Boonacker over tal van behandelmethodes. Enkele van deze behandelingen zijn:

 • Podotherapeutische zolen
  Het vervaardigen van deze specialistische zolen vindt plaats in het laboratorium door een computergestuurde freesmachine en met behulp van de gemaakte 3D scan van uw voet.
 • Ortheses
  Dit zijn siliconen hulpmiddelen om bijvoorbeeld de stand van de tenen te corrigeren of pijnlijke plekken te beschermen.
 • Orthonyxie
  Dit wordt vaak een ‘beugeltje’ genoemd. Dit ‘beugeltje’ wordt gebruikt om de vorm van de nagel te verbeteren en kan vergeleken worden met een beugel voor het gebit.
 • Wondbehandeling
  Bijvoorbeeld bij patiënten met diabetes mellitus of een reumatische aandoening.
 • Vilttherapie
  Pijnlijke drukplekken of wondjes worden met vilt direct beschermd of ontlast.
 • Voorlichting
  Hoe beter u weet wat goed is voor uw voeten, hoe beter u (preventieve) maatregelen kunt nemen.

 

RS Scan

 

2D Drukmeting

 

3D Scanner

 

3D Scan

 

Freesmachine